• Değerler eğitimi ile büyüyen öğrencilerimizin, kültürünü tanıyan, köklerine tutunan, dünya ile entegre, topluma duyarlı, ön yargısız, bilgiye ve yeniliğe açık bireyler olarak yetişmeleri için eğitimler veriyoruz.

Birey ve toplum olmak, sorumluluk, özgürlük, adalet gibi kavramları disiplinlerarası işliyor, günlük hayatla bağ kuruyoruz. Türkçe - Edebiyat, İngilizce ve Tarih derslerinde Avrupa Yahudi Tarihi, Türk Yahudi Tarihi konularını irdeleyip, ilgili kitaplar okuyoruz.

Yahudi Kültürü Eğitimi

Yahudi̇ Kültürü Eğitimi

Eğitim programımız Yahudi değerlerini, ilkelerini, tarih, din ve dil, kültürümüzün farklı bakış açılarını kapsıyor. Derslerde öğrencilerimiz tarihi olaylar, kültürel değerler, kişiler ve fikirleri üzerinden interdisipliner çalışmalar yapıyorlar.

Global Classroom Project

Los Angeles, Mexico City, Montevideo, Johannesburg, Rio De Janeiro, Hayfa, Budapeşte'den okullarla ortak bir ders programı yürütüyoruz. Düşünürlerin fikirleri ve eserleri üzerinden felsefik tartışmalar yapıyoruz. Ayda bir kere online platforma biraraya geliyoruz. Ülke buluşmaları için hazırlanıyoruz.

Holocaust’u Anma Töreni

Adalet, insan hakları, özgürlük, soykırım gibi kavramları ve evrensel değerleri yıllar içinde özümseyen öğrencilerimiz, her yıl okulumuzda Holokost Anma Töreni' organize ediyor.

Polonya Etkinliği - March of the Living

Polonya Gezisi-March of The Living

Her yıl 11. sınıf öğrencilerimizle Polonya’ya giderek March of the Living (Yaşam Yürüyüşü) etkinliğine katılıyoruz. Toplama kamplarını, getto bölgelerini, sinagogları ziyaret ederek tarihe tanıklık ediyoruz.

Bayram Kutlamaları

Değerlerimizin en önemli öğelerinden biri olan bayram kutlamalarımızı birarada yapıyor; sevgi, saygı, dayanışma gibi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşayarak öğreniyoruz.

Kültürel Sergiler

Dünyayı ve Türkiye’yi dolaşan Anne Frank, Çanakkale Savaşları’nda Yahudiler, Polonya Ordusu’nda Yahudiler, Yahudi Sporcularımız gibi kültürel sergilere okul galerimizde ev sahipliği yapıyoruz.

J-DAY

Yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman konukları okulumuzda ağırlıyoruz, değerlerimizi ve tarihimizi konuşup tartışıyoruz.