• Başarıları, yenilikleri, fikirleri, olumlu davranışları takdir etmek ve ödüllendirmek öğrencilerimizi mutlu, gururlu hissettiriyor. Öğrencilerimiz, takdir edilme duygusu ile motive oluyor, farklı projelerde yer alıyor, yeni başarıların peşinde koşuyorlar. Her yıl akademik, sosyal, sanat ve spor dallarındaki başarı ödüllerimizi, velilerin ve toplum yöneticilerimizin katıldığı özel törenlerde öğrencilerimize sunuyoruz. Okul Özel Ödülleri’yle de sorumluluk üstlenen, fark yaratan öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Özgüven aşılayan, kişisel gelişimlerine katkı sağlayan bu süreç öğrencilerimizin gelecek hedeflerini belirlemesinde önemli rol oynuyor.

Teşvik Bursu

Teşvik Bursu kapsamında Ortaokul 5. sınıfın sonundan Lise sona kadar her seviye birincisine %30, ikincisine %20, üçüncüsüne %15 burs verilir. Teşvik Bursları bir yıllık burslardır.

Başarı Bursu

Ulus Özel Musevi Ortaokulu’ndan mezun olan ve Ulus Özel Musevi Lisesi’ne devam eden öğrencilere, Ortaokul diploma notuna göre, birinciye %80, ikinciye %60, üçüncüye %40 oranında burs verilir. Başarı Bursu, başarı kriterleri doğrultusunda öğrencinin tüm lise hayatı boyunca devam eder.

8. sınıf LGS sonucunda, Ulus Özel Musevi Lisesi’nin belirlediği puan aralıklarına göre öğrencilere %80, %50, %20 oranlarında Başarı Bursu verilir. Başarı Bursu, başarı kriterleri doğrultusunda öğrencilerin tüm Lise hayatları boyunca devam eder.

Albert Levi Başarı Ödülleri

Albert Levi ödüllerine hak kazanan öğrenciler okul idaresi tarafından ağırlıklı puan ortalamasına göre belirlenir. Yurtdışı ödülünü kazanan öğrenciler, ailenin onayıyla İsrail, Avrupa, Amerika’daki kamplara ya da yaz okullarına giderler.

Sami Eskinazi Ödülleri

UÖMO Ortaokulu’ndan mezun olan, LGS’de (Lise Geçiş Sınavı) en yüksek ortaöğretim yerleştirme puanı alarak, öğrenimine Ulus Özel Musevi Lisesi’nde devam eden öğrenciye verilir.

Lise son sınıf öğrencileri arasından üniversite sınavının ardından açıklanan AYT sonuçlarına göre, AYT Fen testinden en çok net yapan öğrenciye, Türkçe - Matematik veya Sosyal alanlarından mezun olup AYT sonucuna göre kendi alanında yüzdelik dilimde en önde olan öğrenciye, TYT’de en fazla Türkçe neti yapan öğrenciye verilir.

Yusuf De Eskenazis Matematik Ödülü

Üniversite sınavında AYT Matematik’te en fazla matematik neti yapan öğrenciye verilir.

FKD ILC Ödülü

Ortaokul 5. sınıfta, ILC (Intensive Language Class) Programı kapsamında, Cambridge KET sınavına giren ve en yüksek puan alan öğrenciye verilir.

FKD Akademik – İngilizce – İbranice Ödülü

Akademik ödül, liseden diploma notuyla 1. olarak mezun olan öğrencinin üniversite yaşamına katkıda bulunmak amacıyla 4 yıl boyunca verilir. İngilizce Ödülü, dört yılın ortalaması üzerinden liseden en yüksek İngilizce başarı ortalaması ile mezun olan öğrenciye verilir. İbranice Ödülü dört yılın ortalaması üzerinden liseden İbranice başarı ortalaması en yüksek mezun olan öğrenciye verilir.

Salvo Özsarfati Spor Ödülleri

Türkiye’de, İstanbul İli ve Beşiktaş İlçesi okulları arasında düzenlenen turnuvalarda ve okul özel turnuvalarında centilmence yarışan, okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilere verilir.

İzi Erbeş Kültür ve Sanat Ödülleri

Her yıl belli bir tema çerçevesinde şiir ve kompozisyon yazan, resim çizen ve özgün çalışmalar yapan öğrencilere verilir.