• İngilizce ifade gücü en üst düzeyde olan, global gelişmeleri takip edebilen, değişik kültürleri tanıma heyecanı olan ve farklı kültürlerle birarada olabilme becerilerine sahip dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek hedefiyle, İngilizce programımız ders içi ve ders dışı çalışmalarla yapılandırılmıştır.

    Akademik Çalışmalar

    Akademik Çalışmalar

    Edebi eserleri ders materyali olarak kullanıyor; yazar, dönem, karakter analizi çalışmalarıyla dil becerisini üst seviye taşıyoruz. Öğrencilerimiz özgün hikaye ve şiirlerini yazıyorlar. Dünya sorunlarını ele alıyor, araştırıyor; sınıf içi sunumların yanı sıra uluslararası konferanslarda çalışmalarını geniş topluluklara anlatıyorlar.

    IELTS

    IELTS

    İngilizce seviyesini belirleyen ve uluslararası alanda geçerliliği olan Cambridge sınavlarına öğrencilerimiz, IELTS Sınav Merkezi olan okulumuzda girmenin avantajını yaşıyorlar. Yurt dışındaki üniversitelerin kabul aşamasında ve Türkiye’deki üniversitelerin hazırlık sınıfını atlamada önemli rol oynayan IELTS’i öğrencilerimiz yüksek puanlarla geçiyorlar.

    Centropa Projesi

    Centropa Projesi

    Merkezi Avrupa’da olan Centropa, Yahudi tarihini korumayı hedefleyen ve bu doğrultuda uluslararası projeleri teşvik eden bir kuruluştur. Avrupa’da 20‘den fazla ülkeyle proje ortağı olduğumuz Centropa’nın belirdiği temalar kapsamında öğrencilerimiz, Yahudi kültürel değerlerini anlatan kısa filmler hazırlıyorlar. Avrupa’daki okulların öğrencileri ile birlikte yarışmalara katılıyor, ödüller kazanıyorlar.

    MUN (Model United Nations) Konferansları

    MUN (Model United Nations) Konferansları

    Dünya sorunlarına duyarlı, araştırmalar yapan, makaleler yazan Lise MUN takımlarımızla farklı ülkelerde organize edilen konferanslara katılıyoruz. Konferans öncesinde öğrencilerimiz siber teknoloji, silahsızlanma, globalleşme, küresel kıtlık vb. konularda araştırmalar yapıyor, bu sorunlara gerçekçi çözümler üretiyorlar. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle takım çalışması yaparak, geniş bir networke sahip oluyorlar.