• Kapsayıcı, koruyucu, önleyici ve gelişimsel rehberlik anlayışımızla öğrencilerimizin sosyal, duygusal, bilişsel gelişimlerinin, ruhsal ve fiziksel esenliklerinin yakından takip edildiği, desteklendiği ve korunduğu çok yönlü bir psikolojik danışmanlık ve rehberlik programı uyguluyoruz. Kendi yetkinliklerinin, iç kaynaklarının ve ihtiyaçlarının farkında olan, kendini geliştirmeye açık, öğrenme merakı ve iç motivasyonu yüksek, problem çözme becerisi gelişmiş, zorluklar karşısında pes etmeyen, empati kurabilen, etik değerleri benimsemiş, öz denetim becerisi gelişmiş, disiplinli, olumlu benlik algısına sahip, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelerine destek olmayı hedefliyoruz.

    Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Uygulamaları

    Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Uygulamaları

    Her sınıf düzeyinin ihtiyaçlarına uygun biçimde farklı çalışmalar yürütüyoruz. Bireysel görüşmeler, grup çalışmaları, öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme seminerleri, atölye çalışmaları, sınıf etkinlikleri, bültenler, seminerler ve posterler aracılığıyla bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.

    Kişisel Gelişim ve Eğitim Atölyeleri

    Kişisel Gelişim ve Eğitim Atölyeleri

    Alanında uzman kişilerle, öğrencilerimizin kişisel özelliklerine uygun gelecek hedeflerini belirleyebilmeleri için eğitim atölyeleri açıyoruz. Atölye çalışmalarında gerçekçi hedefler belirlemeyi ve başarıya giden yolda içsel kaynaklarına nasıl ulaşacaklarını öğretiyor ve bu kaynakların sürdürülebilir olması için gerekli davranış modellerini deneyimlemelerini sağlıyoruz.

    Kariyere İlk Adım Projesi

    Kariyere İlk Adım Projesi

    Alanlarında uzman konuklarla öğrencilerimizi buluşturuyor; merak ettikleri mesleklerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz.

    Öğrenci - Öğretmen - Veli İletişimi

    Okul - Veli - Öğretmen İletişimi

    Öğrenci-Öğretmen-Veli üçgeninin gücüne inanan ve öğrencilerimizi yakından takip eden rehber danışmanlarımızla, gizlilik ilkesine bağlı olarak öğrencilerimizin duygusal, akademik ve sosyal gelişimlerini gösteren raporlar hazırlıyoruz. Öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmaları bireysel veli görüşmelerinde paylaşıyoruz.

    Seminerler

    Seminerler

    Velileri uzman danışmanlarla bir araya getiriyor, grup çalışmaları ve seminerler organize ediyoruz. Uzmanlara soru sorma, birlikte tartışma ve paylaşım ortamları yaratıyoruz.