• Bireysel farklılıklar ekseninde öğrencilerimizin duygularını etkin ifade eden, sağlıklı iletişim kurabilen, mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri için bilimsel çalışmalar yürütüyoruz.

Rehberlik Dersleri

Rehber danışmanlarımızla, derslerde, öğrencilerimizin kişisel özelliklerini, gelişimini, arkadaşlık ilişkilerini ve akademik çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Duygu ve bilgi yönetimi, sözlü - sözsüz iletişim, mantıksal düşünme, sabır, öz disiplin, empati kurma, dürtü kontrolü, problem çözme, öfke yönetimi becerilerini kazandırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

2.Adım Programı

Committee for Children tarafından geliştirilen ve ders programımız içinde yer alan “Social-Emotional Learning Programs” ile öğrencilerimizin empati kurabilme, duyguları yönetme, problem çözme, işbirliği yapabilme gibi sosyal becerilerini gelişiyoruz. Uygulamaları, rehber danışmanlarımız eşliğinde sınıf öğretmenlerimizle birlikte yürütüyoruz.

CAS Testleri - PASS Eğitimi

Cas Testleri - Pass Eğitimi

CAS ve PASS Uygulamaları Eğitimi alan rehber danışmanlarımız, 5 - 17 yaş aralığındaki bireylerin bilişsel fonksiyonlarını, planlama, dikkat, öğrenme becerilerini, eşzamanlı ve ardıl bilişsel işlemlerini değerlendiren çalışmaları öğrencilerimize uyguluyorlar.

Mindfulness Uygulamaları

Duygu, düşünce ve olaylara odaklanma becerisi kazandırmak amacıyla, haftanın belirli günleri, sabah saatlerinde “Mindfulness” farkındalık çalışmaları yapıyoruz.

Öğrenci - Öğretmen - Veli İletişimi

Okul - Veli - Öğretmen İletişimi

Öğrenci-öğretmen-veli üçgeninin gücüne inanan ve öğrencilerimizi yakından takip eden rehber danışmanlarımızla, gizlilik ilkesine bağlı olarak öğrencilerimizin duygusal, akademik ve sosyal gelişimlerini gösteren raporlar hazırlıyoruz. Öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmaları bireysel veli görüşmelerinde paylaşıyoruz.

Seminerler

Velileri uzman danışmanlarla bir araya getiriyor, grup çalışmaları ve seminerler organize ediyoruz. Uzmanlara soru sorma ve birlikte tartışma, paylaşım ortamları yaratıyoruz.