• Duyurular

    Harvard GlobalWE Kompozisyon Yarışması'ndan Ödülümüz Var!

    Hong Kong Global Youth Science and Technology Bowl Yarışması'nda UÖML Fen Proje Takımı’nın 3 Projesi "Honourable Mention Ödülü"ne layık görüldü. Bizleri gururlandıran Türkiye’yi ve UÖMO’yu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutluyoruz.

    Lise öğrencilerimiz Yapay Zeka Alanında "Birlikten Güç Doğar" Projeleri Başakşehir Living Lab. 10. Girişimcilik Yarışması’nda İKİNCİLİK Ödülü aldı.

    Haber Global TV canlı yayın Saat 12.20 'de UÖML Öğretmeni ve Proje Danışmanı Talha Kılıç kendisinin tasarladığı ANTICOVID SURVIVAL sterilizasyon cihazını anlatacak.

    Başakşehir Living Lab. 10. Girişimcilik Yarışması Finali'ne Lise öğrencilerimizin 3 projesi davet edildi. Öğrencilerimizle gurur duyuyor; finalde başarılar diliyoruz.

    Uluslararası Centropa Jewish Network Yarışması’nda 5 ödülle bir ilke imza attık.

    Kanguru Türkiye Matematik Yarışmasında 5. sınıflardan 2 öğrencimiz Mila Şen ve Reyna Haleve Türkiye genelinde ilk %1.3'lük dilime girerek final sınavına girmeye hak kazandılar

    Uluslararası Girişimci Bayer'in 6. Liseler Arası Bilim Yarışması'na katılan iki lise öğrencimiz 568 proje arasında ilk 10'a girerek finalist oldu.

    Mezunlar Dernekleri’nin YÜZ YILLIK OKULLAR arasında düzenlediği Online Satranç Turnuvası Finali’ndeki mezunlarımıza ve öğrencilerimize bol şanslar diliyoruz.

    First Lego League Turnuvası’nda “Yükselen Yıldız Ödülü” Ortaokul Lego Robotik Takımımızın oldu

    2020 UOMO Bootcamp Girişimcilik Kampımızı Aylin Bahar'ın/ MuseBirds moderatörlüğünde girişimciliği farklı alanlarda imza atmis Nedim Paltura/ Tatil Sepeti, Metin Haras/ 240 Derece, Çağlar İçer/ Insider, Derin Erçelebi/ Teamfluncer özel konuklarının katıldığı panelimizle kapattık. Bütün panelist ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz

    İlkokul Destination & Imagination Takımımızı Antalya'daki Türkiye Turnuvası'na yolcu ettik. Teknik kategoride okulumuzu temsil edecek "DI-UTech" takımımıza başarılar ve bol şanslar.

    Yeni başarı haberleriyle haftaya başladık. 51.TUBİTAK Yarışması'nda Yazılım ve Coğrafya Dalında iki ayrı takımımız TÜRKİYE FİNALİSTİ oldular. Türkiye Yapay Zeka IATHON Yarışması'nda "Tasarımcı- Kodlayıcı" olarak yarışan lise öğrencimizin takımı TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

    38. Youth Science Meeting Portekiz Finali'ne Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencilerinin 3 projesi davet edildi. Öğrencilerimizle gurur duyuyor; 20 ülkeden, 90 projenin davet aldığı yarışmanın Lizbon Finali'nde

    HISMUN İspanyolca Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na katılan lise öğrencilerimiz konferans süresince “Küresel Isınma" konusunda sunumlar yaparak, çözüm önerileri sundular

    Türkiye'nin önde girişimcileri ve startuplarının katılımıyla bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Ulus Bootcamp Zirvesi öncesinde okulumuzun Girişimcilik Kulübü öğrencileri Kollektif House'da eğitimlere katılıyor

    Müdürlerimiz, Antalya Özel Okullar Sempozyumu'nda Portekiz, Çek, Finlandiya eğitim sistemlerini irdeleyen, teknoloji, farklılaştırma ve sürdürülebilirlilik konularını ele alan uzmanlarla biraradaydılar.

    Türkiye Yapay Zeka IATHON'unda yarışmak üzere seçilen Türkiye'nin 20 en iyi okulunun öğrencileri Saint Benoit Lisesi Kampüsü'nde eğitimler alarak büyük güne hazırlanıyor.

    We are proud of our MUN students ...

    They devoted a lot of their time in preparation of the event, did a lot of research and debated within their committees, but most of all, they did a tremendous job at representing our school. Congratulations JMUN’ers

    The UOML MUN Club students attended the TIMUN conference held by Uskudar American Academy. Our delegates had a heating debate about a wide variety of pressing world issues from the perspective of Italy, the country they were representing.

    Başakşehir Living Lab 9.Girişimcilik Yarışması'nda okulumuz bu yıl da finalist oldu. "EKOMOD Sınıflar İçin Tasarlanmış Elektrik Tasarruf Cihazı" projesiyle yarışmaya katılan 11.sınıf öğrencimize finalde başarılar diliyoruz.

    117 projenin yarıştığı Başakşehir Living Lab 6. Inovasyon Yarışması’nda lise öğrencilerimiz birincilik ödülünü aldılar. Düşük Enerjili Rf (Wi-Fi) Kaynaklardan Şarj Olan Deneysel Batarya" isimli projeleri ile bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi kutluyoruz

    117 projenin yarıştığı Başakşehir Living Lab 6. Inovasyon Yarışması’nda lise öğrencilerimizin projesi ilk 3’e girdi.

    "Düşük Enerjılı Rf (Wi-Fi) Kaynaklardan Şarj Olan Deneysel Batarya" isimli projeleri ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz Metin Barokas ve Loni Aslan Beharti’ye, derecelendirmenin açıklanacağı 26 Aralık ödül töreninde başarılar diliyoruz.

    Lise Şiir Dinletisi'nde Nazım Hikmet’in şiirlerini seslendiren öğrencilerimiz, etkinliğin ardından tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği Yaşamaya Dair adlı oyunu izledi

    FMV Ayazağa Işık 1. Etik Değerler Çalıştayı’nda eğitim, hukuk, medya, sanat ve tıp etiği konularında örnek olaylar üzerinde çalıştılar

    ENKA Edebiyat Buluşması'nda yeni yazarlarla tanışıp, yeni kitaplar hakkında bilgiler aldılar.

    Kendi Markanı Yarat Workshopumuzu Pronet Binası’nda gerçekleştirdik.

    Mavi Black Pro serisinin denimlerini ve koleksiyon logosunu tasarlayan mezunumuz Vivet Yeruşalmi Bahar’ı tebrik ediyoruz.

    Portekiz'e 37. YOUTH SCIENCE MEETING Yarışması'na finalist olarak davet edildik. An Experimental Battery That Can Be Charged by Low Frequency Energy Sources adlı projeleriyle temmuz ayında ülkemizi ve okulumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

    Dizilerde, filmlerde, dans yarışmalarında çok yönlü sanatçı kimliğiyle izlediğimiz ortaokul öğrencimiz Tyra Bahar'ı BKM tarafından çekilen ve bu hafta vizyona girecek "Aykut Enişte" filminde izleyeceğiz

    İSTANBUL KÜÇÜK KIZLAR TRAMBOLİN İL ŞAMPİYONASI TAKIM İKİNCİSİ

    İspanyol Konsolosu Carlos Díaz Valcárcel ve Cervantes Enstitüsü’nün Direktörü Gonzalo Manglano de Garay ile İspanyolca dersi yapan 11. Sınıflarımız A2 ve B1 derecelerindeki DELE Sınav’larına girecekler.

    Lise Robotik Takımımız, "Bahçeşehir Üniversitesi - Bilge Adam Genç Akademi - Saint Benoit Lisesi" işbirliğinde gerçekleşen 4. Robotik Buluşması'nda "Akıllı Ev Otomasyonu Projesi" ile "İKİNCİ" olmuştur. Aynı yarışmada Bilge Adam'da eğitim alan öğrencimiz Yusuf Özşalom'un takımı "Yap-Yarıştır" Kategorisi'nde "BİRİNCİ" olmuş ve öğrencimiz Bahçeşehir Üniversitesi tarafından "FORMASYON EĞİTİMİ " almaya layık görülmüştür.

    Uluslararası Centropa Film Yarışması’nda öğrencilerimizin 3 filmi ödül aldı.

    Centropa Okulu olarak öğrencilerimiz son dört yıldır, senaryolarını kendilerinin yazdığı ve filme aldıkları belgesellerle uluslararası Centropa Film Yarışması’na katılıyor ve ödüller alıyorlar. Bu yıl farklı kategorilerde 98 filmin yer aldığı yarışmada öğrencilerimizin 3 filmi ödül almaya layık görüldü. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

    “Virtual Jewish Cookbook” Kategorisi’nde ortaokul öğrencilerimizin Kim Çakırkaya danışmanlığında hazırladığı "ALMODROTE DE KALAVASA " videosu “RUNNER UP” “İKİNCİLİK “ ödülü kazandı.

    “My Community” Kategorisi’nde Engin Arık danışmanlığında lise öğrencimiz Sezer Yahyai 'nin yaptığı "KRISTALLNACHT" videosu “Runner up” “İKİNCİLİK” ödülüne layık görüldü.

    “My Community” Kategorisi’nde lise öğrencimiz Emre Arditi'nin filme aldığı “THE ASSASSINATION OF WALTER RATHENAU” / "HONORARY MENTIONS” “ÜÇÜNCÜLÜK” ödülüne layık görüldü.

    Ortaokul öğrencimiz Tayra Bahar Istinyepark Tan Sağtürk Dans Yarışması'nda "Dans Bursu" kazandı.

    Minikler Badminton Takımı İstanbul İl Şampiyonasına katılarak, grup 3. sü olmuştur

    Start up projeleri ile öğrencilerimiz Ticaret Fuarı’na davet edildiler…

    Türkiye finalisti olarak geçtiğimiz yıl Ticaret Fuarı’nda yarışan girişimcilik kulübü öğrencilerimiz bu yıl da kendi kodlayıp tasarladıkları ürünleri ile İstanbul Finalisti oldular.

    6. sınıf öğrencimizin Maya Özgür'ün start up projesi olan “My Cartoonist” isimli blog sayfası Ticaret Fuarı’nda sergilenmeye değer 10 proje arasına girdi.

    17.Ege Liseliler Arası Fen Yarışması; Düşük Enerjili RF Kaynaklardan Şarj Olan Deneysel Batarya projeleriyle Fizik İkinciliğini kazanan Metin Barokas ve Loni Aslan Beharti’yi tebrik ederiz

    6. Marmara Kolejı Mikrolab Deney Yarışması'nda okulumuzu başarıyla temsil eden ” En İyi Grup Çalışması" ödülünü alan öğrencilerimizi kutluyoruz.

    Bocconi, Durham, University of Bath, University of Sussex, Leiden, Tilburg gibi dünyanın seçkin üniversitelerinden öğrencilerimizin kabulleri gelmeye başladı.

    MUN (Model United Nations) ve JMUN (Junior Model United Nations) takımlarımızın yıl boyunca katıldıkları ulusal ve uluslararası konferanslardaki iletişim dili ve Ingilizce Sunumları; eğitimciler tarafından övgüler almaya devam ediyor.

    20-24 Şubat 2019 tarihleri arasında; İskandinav ülkelerinin en büyük uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda, ECOSOC 2 komitesini yönetmek üzere öğrencimiz Eren Roso seçilmiştir. Kopenhag şehrine 25 dakikalık mesafede olan Birkerod Gymnasium’unda gerçekleşen 8. BIGMUN konferansı, dünyanın pek çok ülkesinden 410 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Komitesindeki delegeleri başarıyla yöneten Eren Roso’ya konferans sonrasında delegeler liderliği konusunda teşekkürlerini ilettiler.

    Beşiktaş İlçe Şampiyonası Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvasında;4.Sınıflar Yakan Top Takımımız yapmış olduğu başarılı maçların ardından finale yükselmiştir.

    5-6. sınıflar Yakan Top Takımımız finalde karşılaştığı takımı yenerek Beşiktaş İlçe Şampiyonu olmuş, İstanbul İl Şampiyonasına katılma hakkı elde etmiştir

    7-8. sınıflar Yakan Top Takımımız yarı finalde karşılaştığı takımı Beşiktaş İlçe Üçüncüsü olmuştur

    Lise öğrencilerimiz Danimarka’da BIGMUN’deydiler.

    Ortaokul Maker Kulübü öğrencilerimiz; “First Lego League Yarışması” için Bursa'da. Bilim Kahramanları olarak yarışan öğrencilerimiz

    2019 Öğrencilerimiz bu yıl ilk kez başlattığımız Hebrew Üniversitesi Ulpan programı’nın ilk etabını başarıyla tamamladılar.

    Cervantes Dil Okulu’nun düzenlediği İspanyolca DELE Sınavı’na, seviyelerine göre katılan lise öğrencilerimizin tamamı sınavlarını geçtiler.

    28 Aralık’ta vizyona giren ve küçük, büyük herkes tarafından sevilen “Mary Poppins Returns - Sihirli Dadı” filmini izlediniz mi? Dublaj konusunda gün geçtikçe ustalaşan 7.sınıf öğrencimiz Can Gümüşgerdan ana karakter oyuncularından Georgie’yi seslendiriyor. Sinema dünyasında yolun açık olsun Can! 

    Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması "Öğretmen ve Öğretim Üyesi" kategorisinde Coğrafya Öğretmenimiz Serkan Dağyar ve Kimya Öğretmenimiz Talha Kılıç'ın "Su Kaynaklarının Korunması"na yönelik projesi 490 proje arasından ilk 3'e kalmıştır. Öğretmenlerimizi kutluyoruz.

    J-Day’de; Gazeteci – Yazar Rıdvan Akar tarafından “Cumhuriyet Döneminde Azınlık Politikaları”nı, Türk Yahudi Cemaati Genel Koordinatörü Deniz Baler Saporta’dan da; “Medyada Yahudi Olmak” konularını dinleyen öğrencilerimiz sordukları sorularla konuklarımıza yoğun ilgi gösterdiler.

    "Globalisation: Creating a Common Language" konulu JMUN Konferansı’na 15 kişilik delegasyonla katılan, dünya sorunlarını tartışan, çözüm önerileri sunan ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutluyoruz.

    Amerika Denver Colorado’da NBC kanalı STEAM Danışmanımız Vivet Sparkes ile canlı yayında ropörtaj yaptı.

    Amerika Tenesse Üniversitesi'nde düzenlenen "Destination Imaginagion Global Finals 2018”e DI Türkiye Teknik Kategori 1.si olarak katılan ilkokul öğrencilerimiz, Amerika'da okulumuzu başarıyla temsil ettiniz

    Tarih Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen, “Tarih Eğitimi ve Barışın Dili: Gençler Tarihi Olayları Farklı Perspektiflerden Tartışıyor ve Yazıyor” proje finaline ev sahipliği yaptık.

    Tarihi olayların farklı perspektiflerden yorumlanmasını ve barış dili kullanarak tekrardan yazılmasını amaçlayan projenin final sunumuna 11 okuldan 127 öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

    Kanada British Columbia Üniversitesi’nde (UBC) ‘de Makine Mühendisliği eğitimi gören mezunumuz Yosi Kohen Kutucu yeni bir buluşa daha imza attı.

    Mezunumuz engelliler için tasarladığı MOUSE PROJESİ ile UBC’nin düzenlediği tasarım yarışmasında İKİNCİ OLDU.

    UÖML’deki eğitimi süresince ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil eden, First Step to Nobel Prize - Genç Nobel Ödülü Yarışması’nda “HONOURABLE MENTION” Ödülü’nü alan öğrencimizle gurur duyuyor, yeni çalışmalarında başarılar diliyoruz.

    Yurdışındaki mezunlarımız ve Proje Danışman Öğretmenimizin çalışmaları bugün medyada haber oldu. Kanada British Columbia Üniversitesi (UBC)’de okuyan ve MOUSE PROJESİ ile ikinci olan mezunumuz Yosi Kohen Kutucu’nun, Tesla Motors’da çalışan mezunumuz Serhan Delareyna’nın ve Proje Danışman Öğretmenimizin haber detayları için linklere tıklayınız.

    Sözcü

    Sabah

    Bu yıl da 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali'ne ortaokul ve lise öğrencilerimizin enstalasyon çalışmaları davet edildi. Bienal'i 23 Mayıs'a kadar MKM Çağdaş Kültür Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz.

    Liseli genç girişimcilerimizin kurduğu BLIXED adlı şirket, 3X Şirket Programı’nda Türkiye “FİNALİSTİ” oldu. Genç girişimcilerimiz telefon ve bilgisayarların gizli kamera çekimlerini engelleyen bir aparat geliştirdiler. Ürün satışından elde ettikleri geliri Tohum Otizm Vakfı'na bağışlayacaklar.

    Dünyaca ünlü basketbol koçu David Blatt öğrencilerimizle buluştu. Geçtiğimiz haftalarda Darüşşafaka ile Eurocup Kupasını kaldıran, kariyerinde Maccabi Tel Aviv ile Eurolig Şampiyonluğu ve Cleveland Cavaliers ile NBA finalistliği, Rusya Milli Basketbol Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu ve Olimpiyat Üçüncülüğü olan ünlü koç, öğrencilerimize başarılı kariyerinin ipuçlarından bahsetti.

    2018 Ortaokul JMUN ve Lise MUN Takımlarımız uluslararası MUN (Model United Nations) konferanslarında dünya sorunlarını tartıştı.

    İstanbul İl Trambolin Yarışması’nda birincilik ve beşincilik kazanan öğrencilerimizi kutluyoruz

    Genç Girişimcilerimiz telefonların gizli kamera çekimlerini engelleyecek bir aparat geliştirdi. Bu innovasyon ile Ticaret Fuarı'na davet edildiler.

    Ticaret Fuarı’nda finaldeyiz!

    Lise öğrencilerimizin geliştirdiği "yangın söndüren drone" haberi bugün Hürriyet ve Posta gazetelerinde yayımlandı. Öğrencilerimiz gün içinde 10 farklı televizyon kanalında projelerini anlatacaklar. Haberin detayı için linki tıklayın.

    2018 Türkiye Finali’nde Destination Imagination ilkokul takımımız teknik kategoride Türkiye BİRİNCİSİ oldular. İngilizce yarıştıkları yarışmada 180 farklı okul, 360 takım ve 2800 öğrenciyi geride bırakan öğrencilerimiz Amerika’daki dünya finaline davet edildiler. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

    "Girişimci doğmanıza gerek yok. Girişimcilik öğrenilebilir bir şey. Çünkü bir sistematiği, metodu var. Belli adımları takip ederek bir şey yaratabilirsiniz." diyen dünyaca ünlü girişimci Nir Ben Lavi, U-start Girişimcilik Projesi kapsamında lise öğrencilerimizle birlikteydi. Sistematik inovasyon ve start-up hakkında bilgi alan öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde kendi projelerini geliştirmeye başlayacaklar.

    Lise Art & Craft Kulübü öğrencilerimiz harika bir projeye imza attı. “Çocuklar üşümesin” dediler kısa sürede şapka - atkı ördüler, paketlediler, Şanlıurfa’ya göndermek üzere kargoya verdiler. Atkı ve berelerini takan çocukların gülen yüzleri içimizi ısıttı.