• Dünya vatandaşı bireyler olarak yetişen öğrencilerimiz için ortaokul yılları, yabancı dil  becerilerinin geliştiği, etkin ifade yeteneklerinin arttığı, anadili İngilizce olan bireylerle etkili iletişim deneyimleri yaşadıkları önemli bir basamak. Yabancı dil programımızı bu düşünceyle akademik çalışmaların yanı sıra İngilizce dilini etkin kullanma fırsatı sunan uluslararası projeler ve konferanslarla pekiştiriyoruz.

ILC (Intensive Language Class) 5. Sınıf Programı

5.sınıf öğrencilerimiz için İngilizce hazırlık sınıfı olarak planlanan ILC, teknoloji destekli Language Arts, Communication Skills, World Issues ve Drama derslerinden oluşan programla haftada 16 saatlik İngilizce eğitim sunuyor.

6.7.8 Sınıf Programı

Haftalık ders programı çerçevesinde İngilizce eğitimi, Language Arts, Communication Skills, World Issues dersleri, KidBIZ ve TeenBIZ online okuma programları ile destekleniyor. Derslerde öğrencilerimizle makaleler okuyor, dünya sorunlarını tartışıyor, writing çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimiz essay yazma aşaması seviyesine geliyorlar.

Konferanslar / JMUN Conferences

Junior Model United Nations (JMUN) takımımız 10 yılı aşkın süredir İstanbul’da düzenlenen ve  konuşma dili İngilizce olan JMUN sonbahar ve ilkbahar konferanslarına katılıyor. Öğrencilerimizle Birleşmiş Milletler’in temel çalışma prensipleri çerçevesinde dünya meselelerini araştırıyor ve sorunlara çözümler üretiyoruz. Bu konferanslarda öğrencilerimizin topluluk önünde konuşma ve  liderlik becerileri gelişiyor.

Uluslararası Projeler / European Jewish Communities Friendship

İngilizceyi uluslararası platformda, yaşıtları ile konuşma fırsatı ve farklı kültürleri tanıma fırsatı sunan bu projede, Budapeşte Lauder Javne Okulu ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Her iki okulun öğrencileri online çalışmaların yanısıra, yılda iki kez Budapeşte ve İstanbul’da biraraya geliyor. Hafta boyunca kültürel gezilere katılıyor, ortak projeler üretiyorlar.

Standart Exams

Cambridge Assessment sistemindeki sınavlarla öğrencilerimizin İngilizce konuşma, okuma, anlama becerilerini değerlendiriyoruz. Öğrencilerimiz, B1 Preleminery (KET) , B2 First (PET), TOEFL Junior  sınavları için hazırlık çalışmaları yapıyor, Cambridge Üniversitesi’nin hazırladığı İngilizce yeterlilik sınavı olan KEY sınavlarına giriyorlar.

Etkinlikler

5.sınıf Intensive Languge Class (ILC) öğrencilerimiz bir yılda yaklaşık 624 saatlik  İngilizce eğitimini tamamladıktan sonra  ailelerinin de katıldığı ILC Day ‘ de sertifikalarını alıyorlar.