• Okumaktan, öğrenmekten keyif alan, Türkçeyi etkin kullanan, sözlü ve yazılı ifade becerisi gelişmiş, farklılıklarıyla ön plana çıkan bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz.

Ders içi sunumlar, şiir dinletileri, masal okuma, anlatma, yazma çalışmaları ile sözlü ve yazılı ifade becerilerini geliştiriyoruz. Türk ve dünya yazarlarının eserlerini tanıtıyor, okuma, dinleme, metinleri anlama, düşünme ve yorumlama becerileri kazanmaları için çalışmalar yapıyoruz.

Kitap Okuma Çalışmaları

Kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için ortak okuma saatleri düzenliyor, farklı konularda sınırsız seçenekler sunan kitap fuarlarımızdan ilgi alanlarına uygun kitaplar almaları için öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Sevdikleri yazarları okula davet ediyor, söyleşiler düzenliyoruz.

Etkinlikler

Kendini anlatma ve ifade etme becerilerine katıkıda bulunmak amacıyla "Canlı Müze" etkinlikleri düzenliyoruz. Öğrencilerimiz, tarihte iz bırakmış bilim adamları, sanatçılar ve politikacıların hayatlarını araştırıp sunumlar hazırlıyorlar. Karakterlerine uygun kostümler ve dekorlar eşliğinde seçtikleri kişinin hayatını ailelerine ve arkadaşlarına anlatıyorlar. Bu etkinliğin özgüven gelişimine de büyük katkı sağladığını gözlemliyoruz.