Tarih derslerinde, öğrencilerimizin, toplumların geçmişini, bugününü ve geleceğini belirleyen tarihi olayları öğrenmelerini ve tarihsel empati kurarak olaylara farklı bakış açılarıyla yaklaşabilmesini amaçlıyoruz. Coğrafya derslerinde doğa olayları ve çevre sorunlarına duyarlı, ulusal ve küresel kaynakları tanıyan, analiz yeteneği gelişmiş, mevcut problemlere çeşitli bakış açılarıyla yaklaşan ve çözüm önerileri sunabilen bireyler olmaları için çalışmalar yürütüyoruz. Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık derslerinde konu ve kavram bilgisine sahip, eleştirel düşünebilen, öğrenirken öğreten gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Akademik Çalışmalar
Araştırma projeleri ve sunumlar derslerimizin temelini oluşturuyor. Öğrencilerimiz yıl sonunda kendi seçtikleri projelerini seçici bir kurul önünde anlatıyorlar. Proje sunum değerlendirmeleri kişisel gelişimleri için önemli bir katkı sağlıyor.
Tarih Vakfı Proje Çalışmaları
Tarih Vakfı yürütücülüğünde, İstanbul ve Ankara’nın seçkin okullarının katılımıyla gerçekleşen proje çalışmalarında tarihi olayları farklı perspektiflerden inceliyor, araştırıyor, yorumluyor ve makaleler yayınlıyoruz.
Türkçe MUN Konferansları
Türkiye’nin farklı şehirlerinden liseli gençlerle birlikte Türkiye ve Dünya sorunlarını tartışıyor, çözüm önerileri üretiyoruz.
Felsefe Günleri
Bilim ve felsefeye meraklı öğrencilerimizle, düşünsel ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan felsefe günlerinde, farklı okulların öğrencileri ile biraraya geliyor ve belirli konu başlıkları altında tartışmalara katılıyoruz.
Ulusal Gençlik Forumu
Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle ülkemizin sorunlarını tartışıyoruz. Ulusal Gençlik Forumu’nda öğrencilerimiz, sunum, iletişim, birlikte çalışma, tartışma becerileri gibi kazanımları deneyimleme fırsatını buluyorlar.