• Türkçeyi doğru kullanan, düşündüklerini sözlü ve yazılı etkin ifade eden, sahip olduğu dil bilgisine edebiyat zevki ve estetiği de katan öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Sorgulama, ilişki kurma, eleştirme, yorumlama, analiz-sentez yapma ve değerlendirme becerilerini geliştirmek üzere edebi ve edebi olmayan metinler üzerinden çalışmalar yapıyoruz. Türk ve Dünya edebiyatının seçkin eserlerini tanıtıyor, öğrencilerimizi okumaya teşvik ediyoruz.

Münazaralar ve Şiir Dinletileri

Sınıf içi tartışmalar, münazaralar düzenliyoruz. Şiir dinletileriyle, edebiyatın bir ilim dalı olmasının yanında, öğrencilerin; edebiyatın estetik bir sanat olduğu bilincine sahip olmalarını sağlıyoruz.

Geziler

Tiyatrolara, müzikallere geziler düzenliyor, edebiyat ve sanatın bütünleştirici gücünü hissetmelerini sağlıyoruz.

İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinliği

Her yıl belli bir tema çerçevesinde, özgün şiir ve kompozisyonlar yazan öğrencilerimiz, etkinlik kapsamında eserlerini sunuyor, düzenlenen yarışmada farklı ödüllerle motive ediliyorlar.