• Öğrencilerimizin kişisel becerileri, ilgi alanları ve kariyerlerine odaklanmaları için sınıf ve yaş seviyelerine uygun bireysel gelişimi destekleyen akademik, sosyal, duygusal odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Gözlem ve takipleri kişilik, ilgi alanları, kariyere yönelik testlerle destekliyoruz. 9. sınıfta kariyer bilinci oluşturuyor, lisemizin yoğun kariyer gelişim programının içselleştirilmesi için altyapı sağlıyoruz. Kendini tanıma, hedef belirleme atölyeleri düzenliyoruz. 10. sınıfta düşünme ve karar verme teknikleri üzerine yoğunlaşıyoruz. Problem çözme, analiz etme, sonuç çıkarma, karar verme ve esnek düşünme becerilerini geliştirmek üzere çalışmalar, atölyeler, seminerler yapıyoruz. 11. sınıfta öğrencilerimiz iş dünyasından uzmanlarla, buluşuyor, 21.yüzyıl becerileri üzerine çalışmalar yapıyoruz. 12. sınıflarımıza üniversite tercih aşamasında destek veriyoruz.

Bireysel rehberlik çalışmaları kapsamında öğrencilerimizi dinliyor, öğrenme ve iletişim becerilerini birlikte değerlediriyor, potansiyellerini gerçekleştirmeleri için destek veriyoruz. Meslek tanıtımları yapıyor, problem çözme, analiz etme,sonuç çıkarma, esnek düşünme becerilerini geliştirecek çalışmalar yürütüyor, kariyer yaşamlarına katkı sağlayacak etkinlikler organize ediyoruz.

Yaz Stajı

9. ve 10. sınıf öğrencileri, farklı meslek grubundan kişilerle yıl boyunca biraraya geliyorlar. İlgi alanlarına göre yaz döneminde okul tarafından ayarlanan kurumlarda staj yapıyorlar, hayal ettikleri mesleğin kendilerine uygun olup olmadığını deneyimleme ve değerlendirme fırsatını buluyorlar.

USS (Ulus Senior Students) Projesi

Uss (Ulus Senior Students) Projesi

12. sınıf öğrencileri, gelecek planlama, CV yazma ve mülakat teknikleri üzerine uzmanlardan eğitimler alıyorlar. İşe alım simülasyonlarına katılıyorlar.

Bir Gün Üniversiteli Olma Projesi

11. sınıf öğrencilerine bir günlük program çerçevesinde, üniversitede ders görme ve kampüs ortamında bulunma imkanı sağlıyoruz.

U-PLUS Kişisel Gelişİm Seminerleri

U-PLUS Kişİsel Gelişİm Seminerleri

Öğrenciler, U-Plus gününde, ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda profesyonellerle workshoplara katılıyorlar. Kişisel gelişim ve farkındalık çalışmaları yapıyorlar.

Meslekler Günü ve Üniversite Tanıtımları

İş dünyasında, alanında uzman mezunlarımız öğrencilerimizle buluşuyor, iş yaşamı ve meslekleri hakkında bilgiler paylaşıyorlar. Aynı gün, üniversiteler okulumuzda standlar açıyor, öğrencilerimiz üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgiler alıyorlar.

Mentoring Day Etkinliği

Yurtiçi ve yurtdışında farklı üniversite ve bölümlerde eğitimlerine devam eden mezunlarımız okulumuza gelerek öğrencilerimize üniversitelerini, bölümlerini anlatıyor ve güncel deneyimlerini paylaşıyorlar.