• Dünyada 60‘tan fazla ülkenin üniversiteleri tarafından tanınan bu program öğrencilerimize dünyanın seçkin üniversitelerinin kapılarını aralarken, Türkiye’de de ODTÜ, KOÇ, Sabancı ve Özyeğin gibi üniversitelerde burs ve kredi avantajları sağlıyor. Üniversitelerin ilk yıllarında verilen matematik, ekonomi,  fizik, psikoloji, kimya, bilgisayar, sanat gibi derslerin eğitimini lise yıllarında okulumuzda tamamlayan öğrencilerimiz, üniversite yaşamlarının ilk yılında bu derslerden muaf tutuluyorlar.

AP Programı Nedir?

Üst düzey İngilizce alt yapısı gerektiren ve İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak adlandırılan Advanced Placement (AP) programında öğrenciler, ilgi alanlarına ve kariyer planlarına göre üniversite düzeyinde dersler alıp, üniversitenin ilk yıllarında bu derslerden muaf tutuluyorlar. Dünyanın seçkin üniversiteleri lise yıllarında AP başarısı olan öğrencileri çalışma disiplinine sahip, akademik sürece hazır bireyler olarak değerlendiriyor ve farklı burs imkanları sunuyor.

10. sınıftan itibaren AP Calculus AB, AP Calculus BC, AP Chemistry, AP Macro Economy, AP Micro Economy, AP Studio Art, AP Psychology, AP Computer derslerini öğrencilerimize sunuyoruz. Bu derslerin sınavlarına öğrencilerimiz Uluslararası AP Sınav Merkezi olan okulumuzda giriyorlar. Farklı okulların öğrencileri de bu sınavlara katılmak üzere okulumuza başvurular yapabiliyor.