• Okumaktan, öğrenmekten keyif alan, Türk ve Dünya klasiklerini tanıyan ve okuma alışkanlığı geliştiren, sözlü ve yazılı anlatımda kendini etkin ifade eden bireyler yetiştirmek için çalışmalar yürütüyoruz.

Türkçeyi etkin kullanan, ana diline hakim bireyler olmaları için yaş özelliklerine uygun Türk ve Dünya klasiklerinden seçilmiş kitaplar üzerinden okuma alışkanlığı kazandırma ve yazılı-sözlü ifade çalışmaları yapıyoruz. Münazara, sözlü sunum yapma tekniklerini öğretiyor, masal, şiir, makale, deneme yazıları yazmaları için teşvik ediyoruz.

Edebi Eserlerin Tanıtımı

Türk ve Dünya klasiklerini ve yazarlarını tanımalarını sağlıyor, okuma - dinleme metinleri ile anlama, düşünme ve yorumlama becerilerini geliştiriyoruz.

Konuklar

Gündelik yaşamlarında merakla okudukları ve takip ettikleri kitapların yazarlarını, okulumuza davet ediyor, söyleşiler düzenliyoruz.

Kitap Fuarları

Yılda bir kaç kez okulumuzda kitap fuarları açıyoruz. İlgi alanlarının yanı sıra farklı konularda kitaplar okumaları için teşvik ediyoruz.

Münazaralar - Şiir Dinletileri

Öğrencilerimizin hayal güçlerinden yararlanarak farklı düşünceler ortaya koyabilmeleri, yazılı ve sözlü ifadelerinde özgürlüğü yakalayabilmeleri için derslerimizin haftada bir saatini yazılı-sözlü ifade çalışmalarına ayırıyor; bu derslerde münazara, panel, sözlü sunum yapma tekniklerini öğretmenin yanı sıra masal, öykü, şiir, makale, deneme, eleştiri yazıları yazmaları için onları teşvik ediyoruz. Türkçe derslerinde elde ettikleri kazanımları pekiştirmeleri amacıyla yarışmalar, şiir dinletileri, münazaralar, söyleşiler düzenliyoruz.